Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Samhällsengagemang

Vårt samhällsengagemang började redan för 200 år sedan och vi har en lång tradition av att sprida kunskap om pengar och sparande. Genom egna initiativ och samarbeten utbildar vi barn och unga i privatekonomi och entreprenörskap. Vi bidrar också till att minska digitalt utanförskap.

Lilla Företagarskolan på påsklovet!

Om du vill hitta sätt att tjäna extra pengar, utveckla dig själv eller ta din hobby till nya nivåer. Kanske har du också funderat på att driva UF-företag i gymnasiet eller bara nyfiken på företagande. Då ska du såklart gå lilla Företagarskolan!

Genomför du Lilla Företagarskolan får du ett grundbidrag på 800 kr och 300 kr för medverkan i Workshop och ytterligare 400kr efter genomfört Draknäste. Du kan sedan ansöka om ett startkapital på 1500kr som du kan använda för att komma i gång. Det förutsätter dock att du genomfört samtliga delar och kan motivera på bra sätt hur du tänker använda pengarna.

Lilla företagarskolan_webb-skalad.jpg
QR-kod-inkl-bild-for-kommunikation-Tema-Familj_cropped

Natur och Miljöboken

Ivetofta Sparbank medverkar till utgivning av Natur och Miljöboken och Miljöböckerna därmed hjälper vi elever och familjer i lärande för hållbar utveckling. Böckerna har distribuerats i tryckt och digital form till eleverna i årskurs 4–6 i vår kommun.

Vi hoppas alla elever, lärare och familjer får stor nytta av detta material och använder det både i skolan och tillsammans med sin familj hemma.

miljöboken_cropped
Two girls pays for a bun

Ung ekonomi

Vi vill dela med oss av vår kunskap!

Vi erbjuder därför kostnadsfria föreläsningar kring privatekonomi till skolor och föreningar i vårt verksamhetsområde.

Välkommen att kontakta oss för att boka tid!

Äldre par sitter hemma i soffan och tittar i en bok

Utbildning i digitala tjänster

Med utbildning och guidning vill vi bidra till att fler får koll på våra digitala tjänster. Vi går igenom säkerhet på nätet och visar hur exempelvis BankID och Swish fungerar.

Barista som hänger på disken med en ipad i handen

Ung Företagsamhet

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

En pappa sitter tillsammans med sina två barn med två pumpor i knät

Veckopengens dag

Vi vet att barn som får en egen peng att hushålla med lättare lär sig om ekonomi inför sitt vuxna liv. Som en påminnare om hur viktigt det är att lära barn om pengar vill vi införa Veckopengens dag.

Tre personer kramar varandra och ler mot kameran - en äldre herre och en dam samt en yngre kvinna

Sponsring

Vi har en lång tradition av att vara sponsor till vårt lokala föreningsliv.

Vi har en ansökningsperiod, där 15 november året innan är sista dag för att ansöka om sponsring. Om du har blivit beviljad sponsring, så skickar föreningen fakturan under nästkommande år.

Om ni söker sponsor är ni välkomna att kontakta vårt kontor i Bromölla!

Tidningen Lyckoslanten

Lyckoslanten och Spara & Slösa har i många år inspirerat barn till ekonomiskt hållbart tänkande med frågor som: Vad är privatekonomi? Hur når jag mina drömmar? Vad vill jag förändra i mitt liv - och i samhället?

Tidningen ges ut fyra gånger per år och skickas gratis till landets skolor, årskurs 4-6.

Spara och slösa